KATA-KATA PEMBAKAR SEMANGAT HIDUP

Seorang pemenang tidak akan mudah mengalah tetapi seorang pengalah tidak akan pernah menang.
(Vince Lombardi)

Kejayaan berkait rapat dengan tindakan. Mereka yang berjaya akan terus mara ke hadapan. Mereka membuat kesilapan tetapi tidak pernah berputus asa.

(Conrad Hilton)

Bekerjalah seperti anda tak perlukan wang. Mencintailah bagaikan anda tidak pernah disakiti. Menarilah bagaikan tak seorang pun yang sedang menonton anda.
(Mark Twain)

Jangan lihat masa lampau dengan penyesalan. Dan jangan pula lihat masa depan dengan ketakutan. Tetapi lihatlah sekitar anda dengan penuh kesedaran.
(James Thurber)

Untuk membahagiakan orang lain, isilah tangannya dengan kerja, hatinya dengan kasih sayang, fikirannya dengan tujuan, ingatannya dengan ilmu yang bermanfaat, masa depannya dengan harapan dan perutnya dengan makanan.
(Frederick E. Crane)

Kita seharusnya diajar untuk tidak menunggu inspirasi untuk memulakan sesuatu. Tindakan selalu melahirkan inspirasi. Sedangkan inspirasi jarang diikuti dengan tindakan.

(Frank Tibolt)

Tidak banyak gunanya memberitahu orang lain tentang kesulitan anda, separuh dari mereka tidak peduli, sedang separuh yang lain hanya senang mendengarnya.
(Brenda French)

Ujian bagi seseorang yang berjaya bukanlah pada kemampuannya untuk menyelesaikan masalah, tetapi kesabarannya pada waktu dia menghadapi dan menyelesaikan masalah itu.
(David J. Schwartz)

Bagi beberapa orang, berfikiran negatif merupakan satu kebiasaan. Seiring dengan waktu yang berlalu ia akan berubah menjadi satu tabiat. Seperti penyakit ketagihan arak dan dadah. Ramai orang yang menderita akibat penyakit ini kerana tabiat negatif terhadap jiwa, tubuh, dan perasaan. Begitulah kalau sesuatu itu sudah menjadi satu kebiasaan.
(Peter McWilliams)

Dalam kehidupan kita sehari-hari, kita dapat melihat bahawa bukan kebahagiaan yang membuat kita berterimakasih, tetapi rasa terima kasihlah yang membuat kita bahagia.
(Albert Clarke)

Kerendahan hati disandarkan kepada kekuatan bukannya kelemahan. Mengakui kesalahan dan melakukan perubahan ke atas kesilapan adalah satu bentuk penghormatan tertinggi pada diri sendiri.
(John Mccloy)

Keinginan manusia adalah umpama duit syiling kecil yang dibawanya di dalam sebuah beg. Semakin banyak yang dimilikinya semakin ia memberatkan.
(Satya Sai Baba)
Iklan
By Abdurrahman Ar_Rasya

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s